Select a page

Γόβα Στιλέτο: 6 Συμβουλές για τα Πρώτα Σου βήματα!

Thumbnail image smallΤα πρώτα σου βήματα… με γόβες στιλέτο!!!

Μια γόβα στιλέτο δεν είναι σίγουρα ένα καθημερινό παπούτσι, αλλά αυτό είναι το παπούτσι για να σου δώσει κομψότητα και στιλ. Περπατώντας σε στιλέτα μπορεί να είναι μια πρόκληση για μια αρχάρια – αλλά μην φοβάσαι, η φινέτσα και η εμπιστοσύνη θα προκύψουν αναπόφευκτα, εφόσον είσαι αποφασισμένη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αυτό το μικρό πώς! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να μάθεις πώς να περπατάς στα πολυπόθητα στιλέτα.

Γοβα ΣτιλετοΠως θα βρεις μια καλή γόβα στιλέτο;

Επέλεξε ένα καλό ζευγάρι γόβες στιλέτο για να αγοράσεις. Απόφυγε την αγορά φθηνών στιλέτο, επειδή έχουν την τάση να σπάνε εύκολα, συν το ότι απλά δεν φαίνονται τόσο ωραία. Επιπλέον, τα φτηνά στιλέτα μπορεί να είναι απίστευτα άβολα, το οποίο είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις! Ψάχνοντας την κατάλληλη γόβα στιλέτο υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που θα θέλεις να ελέγξεις για την ελαχιστοποίηση του πόνου:

  • Έλεγξε την εφαρμογή του στα δάχτυλα. Το παπούτσι δεν θα πρέπει να το αισθάνεσαι σφιχτό ή να σε πιέζει σε καμία περιοχή όταν περπατάς.
  • Επίσης έλεγξε το πλάτος της φτέρνας να μην είναι πολύ στενό. Στην ιδανική περίπτωση, η φτέρνα του παπουτσιού πρέπει να επικεντρώνεται κάτω από τη δική σου φτέρνα και η καμάρα του ποδιού σου θα πρέπει να υποστηρίζεται πλήρως από το παπούτσι.
  • Αγόρασε το σωστό μέγεθος! Αυτό θα πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά μερικές φορές σε μια στιγμή αδυναμίας μπορεί να σκεφτείς ότι αγοράζοντας ένα μέγεθος μικρότερο από αυτό που συνήθως φοράς δεν έχει σημασία — απλά να θυμάσαι ότι έχει!

Γοβα Στιλετο 2Κατευθείαν Ψηλοτάκουνες Γόβες ή όχι;

Όσο υψηλότερο είναι το τακούνι, τόσο λιγότερο σταθερό θα το νιώσεις και τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μιας πτώσης. Όταν μαθαίνεις να περπατάς με γόβες στιλέτο, παρ’το αργά και άρχισε την πρακτική σου σε μικρές δόσειςΑν δεν είσαι ήδη εξοικειωμένη με το περπάτημα σε ψηλά τακούνια θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μικρότερα και πιο πλατιά τακούνια πριν προχωρήσεις στα στιλέτα.

Γοβα Στιλετο 3

Το πρώτο σου βήμα

Ξεκίνα από το να στέκεσαι στα στιλέτα. Άσε τον εαυτό σου και πάρε τον χρόνο σου για το πώς αισθάνεσαι με τις Γόβες στιλέτο στα πόδια σου. Δεδομένου ότι το συναίσθημα πιθανόν να είναι νέο και λίγο παράξενο στάσου μόνο για λίγα λεπτά για αρχή, σταδιακά αυξάνοντας το χρόνο που θα σταθείς σε αυτά, μέχρι μια ώρα. Καλό θα ήταν να σταθείς μπροστά από έναν καθρέφτη έτσι ώστε να μπορείς να εκτιμήσεις τη στάση σου και να την προσαρμόσεις ανάλογα.

Γοβα Στιλετο 4Εξάσκηση; Κι όμως!

Ξεκίνα να περπατάς προς και από τον καθρέφτη και προσπάθησε να τηρήσεις τα ακόλουθα.

  • Βήμα με τη φτέρνα σου πρώτα και τα δάχτυλα των ποδιών τελευταία. Όσο υψηλότερο είναι το τακούνι, τόσο περισσότερο το κέντρο της ισορροπίας μετατοπίζεται, έτσι ώστε ο ποπός σου και το στήθος σου ωθούνται προς τα έξω.
  • Στάσου ευθεία, ακόμη και αν αυτό σε κάνει να νιώθεις λίγο ανισόρροπη. Τα ψηλά τακούνια έχουν την τάση να σε κάνουν να θέλεις να κλείνεις προς τα εμπρός για να αντισταθμίσεις την αίσθηση ότι θα πέσεις προς τα πίσω πράγμα που δεν θα συμβεί γιατί το τακούνι σου προσφέρει στήριξη και αντίσταση.
  • Κάνε προσεκτικά βήματα και όχι μεγάλους διασκελισμούς. Κράτησε τα πόδια σου κοντά μεταξύ τους.

Γοβα Στιλετο 5Κάνε μια βόλτα έξω!

Προσαρμόσου με την αίσθηση από το χαλίκι, και άλλες εξωτερικές επιφάνειες. Θα διαπιστώσεις ότι βυθίζεσαι σε ορισμένες επιφάνειες, όπως το γρασίδι, έτσι ώστε είτε να τις αποφεύγεις ή να μάθεις να γλιστράς πάνω τους γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο το μπροστινό τμήμα του ποδιού σου (το οποίο είναι σκληρή δουλειά, έτσι η γενική αποφυγή των μαλακών επιφανειών συνιστάται).
Οι Σκάλες απαιτούν ειδική εκμάθηση! Πάντα να προσγειώνεσαι σε κάθε βήμα με μια πλάγια κίνηση κατά την κάθοδο, με όλο το πόδι σε κάθε βήμα με τη μία (φτέρνα και δάχτυλα). Όταν ανεβαίνεις τις σκάλες, χρησιμοποίησε μόνο την επίπεδη περιοχή της γόβας.

Γοβα Στιλετο partyΠήγαινε στο πρώτο σου πάρτι με στιλέτα!!!!

Μετά από τόση σκληρή δουλειά έχει φτάσει η ώρα… να διασκεδάσεις!!!!
Μια φιλική συμβουλή για όλες τις αρχάριες είναι να πάρετε μαζί σας ένα εφεδρικό ζευγάρι παπούτσια σε περίπτωση που τα στιλέτα αρχίσουνε πραγματικά να σας βασανίζουν.

Alexandra Lirly

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>